Mönkijät

Mönkijät

Myymme uusia Polaris ja Honda traktorimönkijöitä.
Meiltä löydät myös vaihtuvan valikoiman käytettyjä mönkijöitä.

Mönkijöitä käytetään nykyään erittäin laajasti niin hyöty kuin huvikäytössäkin. Maassamme on runsaasti metsiä, metsäautoteitä, maaseutua ja kesämökkejä. Näissä paikoissa mönkijästä on suuri apu kulkuvälineenä ja työkoneena. Mönkijöihin on tarjolla todella laaja valikoima erilaisia lisälaitteita joilla saadaankin laitteesta täysi hyöty irti lähes hommassa kuin hommassa. Teitpä lumitöitä, pihatöitä, lanaat tai hiekoitat tietä tai tuot puita metsästä, on mönkijä aina apunasi.

Ammattikäytössä mönkijät ovat olleet jo pitkään käytössä esimerkiksi palo- ja pelastuslaitoksilla, puolustusvoimilla, sähkö- ja kaivosyhtiöllä, kiinteistönhuolto yrityksillä ja kaupungeilla. Mönkijän etuna on sen helppo kuljetettavuus peräkärryllä, mönkijään ketteryys ja etenevyys maastossa, sekä sen suhteellinen edullisuus. Mönkijä ympärivuotisilla telamatoilla varustettuna korvaa jopa moottorikelkan useissa käytöissä.

Nykyisin uudet mönkijät rekisteröidään pääsääntöisesti 60km/h tunnissa kulkeviksi traktoreiksi. Tämä mahdollistaa jo 15-vuotiaana liikkumisen liikenteessä. Traktorimönkijöistä onkin tullut erittäin suosittu kulkuväline 15-vuotiaille mopon tai mopoauton sijasta. Etenkin rinnakkain ajettavat lämpöhytillä varustetut mönkijät ovat ottaneet paikkansa katukuvassa.